16.05.2024.

13:44 >> 14:20

Foto: EPA/Reuters

Planeta

Šokantne reči Medvedeva o atentatoru na Fica, spomenuo Gavrila Principa!

 

- Fico, sa kojim komuniciram od 2008. godine, nije proruski nastrojen. On samo predstavlja onaj deo evropskog establišmenta koji nije izgubio vezu sa realnošću i ne želi da se njegovi građani pretvore u sivi radioaktivni pepeo - napisao je Medvedev na Telegramu.

Kako ističe, upravo zbog svega toga postao je meta, a u Evropi ima samo nekoliko ljudi poput njega i svi oni moraju da vode računa o svojoj bezbednosti.

- Onaj ko je izvršio napad je odmetnik od inteligencije. Neka vrsta obrnutog Gavrila Principa. Da, nije voleo Fica. Ali njegov postupak je etar nove Evrope – moronsko-rusofobne, vazalsko-neobuzdane i potpuno bezglave - dodao je Medvedev.

Evropa, ne želeći da razume osnovne stvari, "spremna je da svoje građane baci u ložište sebične američke politike".

- Evropa podlih degenerika, neupućenih u svoju istoriju. Stoga, Makron, Sunak, Šolc i Fon der Lajenova možda još ne moraju da brinu o svojoj koži. Toliko. Robertu Ficu želim da se što pre oporavi od teške povrede - zaključio je Medvedev.

Informer

Dmitrij Medvedev o Ficu

Slovački premijer Robert Fico ranjen je u pucnjavi posle sednice vlade u gradu Handlova, na oko 150 kilometara severoistično od Bratislave, prenose slovački mediji. Premijer je prevezen u bolnicu, a napadač je uhapšen.

Nepoznati napadač počeo je da puca iz gomile u trenutku kada je Fico posle sastanka izašao da se pozdravi sa okupljenim građanima. Očevici kažu da su se čula tri ili četiri pucnja.