19.05.2024.

23:15

Foto: Reuters

Planeta

Ukrajinci u strahu! Uskoro počinje bitka za Zaporožje: Zapad izdao upozorenje

- Sada u Ukrajini postoji sve veća bojazan da će zbog veoma loše situacije na frontu (za Oružane snage Ukrajine) Rusi napredovati na sever i da će tada bitka za sam grad Zaporožje početi oko pad -  rekao je analitičar.

Prema njegovim rečima, velika naselja pod kontrolom Ukrajine počinju da se prazne, ljudi odlaze zbog agresivne mobilizacione kampanje Kijeva . Kako je Merkuris primetio, sve više Ukrajinaca odbija da ode na front i gine u borbi.

Osim toga, depopulacija u gradovima je zbog činjenice da oni mogu postati potencijalna bojna polja zbog brzog napredovanja ruskih trupa, sugerisao je ekspert.

Ruska vojska je poslednjih meseci nanela niz ozbiljnih poraza Oružanim snagama Ukrajine u zoni specijalne operacije i oslobodila ključna naselja kao što su Avdejevka , Mariinka i Očeretino, kao i veliki broj drugih sela u Donbasu . Pored toga, ruske trupe počele su uspešno napredovanje u oblasti Harkov, gde su nanele štetu ljudstvu i opremi „legije stranih“, 24., 42. mehanizovane brigade, 125. oklopne brigade Oružanih snaga Ukrajine u rejonima naselja. iz Lukjancev, Veseloje, Radgospnoe.