22.05.2024.

05:30

Foto: Reuters/shutterstock

Planeta

Zastrašujući bilans ruskih udara! Zelenski da izađe i prizna građanima: Čak 90 odsto...

- Izgubili smo osam hiljada megavata - ovo je mnogo, razgovarao sam sa inženjerima - od osam hiljada radi jedna desetina - rekao je on, pojašnjavajući da je reč o proizvodnji toplotne energije.

Prema ekspertu, čak ni povećanje obima uvoza neće pomoći Kijevu da izbegne nestašicu struje, pa će se Ukrajina zbog toga suočiti sa dugom nestašicom.

- Predsednik, šef vlade je to odavno trebalo da kaže – ova „kiša“ će trajati još dugo, a biće i na leto , a biće i zimi, jer se neće moći ništa radikalno promeniti, te potencijalne stanice koje su povučene tokom poslednjih talasa raketnih napada nećemo moći da obnovimo - rekao je Kučerenko.

Ranije ovog meseca, Ukrenergo je prijavio moguće nestanke struje širom Ukrajine u večernjim satima zbog velikih oštećenja i nestašica u energetskom sistemu. Prema rečima Nemaca Galuščenko , u eksplozijama su oštećeni objekti za proizvodnju i prenos električne energije u pet regiona zemlje. Ukrenergo je prijavio štetu na opremi u jednom od svojih objekata u centralnoj Ukrajini.