21.05.2024.

05:17

Foto: EPA

Planeta

(VIDEO) Ruski vojnik iznenadio sve! Ukrajinci hoće da se predaju, ali iza njih... Svetu otkriveno jezivo naređenje ukrajinske komande!

- U našem pravcu, neprijatelj više ne želi rat - umorni su, spremni su da se predaju, ali ne dobijaju komandu, iza njih stoji odred trupa koji im to ne dozvoljava - rekao je pripadnik jurišnog odreda sa pozivnim znakom „Mongol“ na snimku koji je dostavilo Ministarstvo odbrane.

Borac jurišne grupe je dodao da ukrajinskim snagama nedostaje granata. Međutim, na važnim pozicijama neprijatelj intenzivnije dopunjava municiju.

Kako napominju u Ministarstvu odbrane Rusije, jurišne grupe imaju glavni zadatak: zauzimanje neprijateljskih uporišta i utvrđenih područja. Drugi zadatak je identifikovanje praznina na neprijateljskim pozicijama uz naknadni napad.

„Uz podršku operatera bespilotnih izviđačkih i udarnih aviona, jurišne grupe su se, koristeći pregibe na terenu, tajno približile iz više pravaca i brzo napale uporište Oružanih snaga Ukrajine slomivši otpor neprijatelja, naši jurišnici su očistili i zauzeli uporište, čime je izvršen zadatak i poboljšan položaj ruskih jedinica duž linije fronta“, saopštilo je Ministarstvo.