20.05.2024.

17:10

Foto: printscreen/telegram

Planeta

Nova šokantna teorija o pogibiji iranskog predsednika! Stručnjaci već našli krivca: Ako je neko sabotirao, onda su to oni...

Ranije je iranska agencija Mehr javila da su iranski predsednik Ebrahim Raisi i ministar spoljnih poslova Husein Amir Abdolajan i svi ostali članovi delegacije koji su se vraćali iz Azerbejdžana nakon posete poginuli u padu helikoptera.

- Najverovatnije je uzrok bio tehnički kvar i loše vremenske prilike, tako da su najverovatnije prirodne okolnosti, s obzirom na to da Iran ima neprijatelje kao što je Izrael - rekao je Badri.

Prema rečima sagovornika agencije, Izrael je mogao da koristi svoje agente u Iranu ili da koristi tehnologije koje bi mogle da utiču na navigacioni sistem helikoptera uzimajući u obzir vremenske uslove tokom leta.

Ako pretpostavimo da iza nesreće stoje specijalne službe, prema Badrijevim rečima, vredi isključiti umešanost Azerbejdžana u ovo.

Stručnjak veruje u mogućnost regrutovanja specijalista koji su servisirali helikopter sa ciljem da se namerno napravi tehnički kvar.

- Ova nesreća će definitivno uticati na iranske vlasti i Iran je u stanju konfrontacije pre svega sa Zapadom i sa SAD i Izraelom - dodao je ekspert, odgovarajući na pitanje kakve posledice tragedije mogu biti, s obzirom na napetost u regionu.