26.05.2024.

15:40

Foto: EPA/Shutterstock

Planeta

Šok na frontu! Ukrajinci tražili da se povuku, a onda su Zelenski i Sirski uradili ovo?! Zastrašujuće tvrdnje britanskog stručnjaka!

- Ukrajinske jedinice šalju jedno za drugim pismo u Kijev, tražeći dozvolu za povlačenje. Plaše se da će putevi biti presečeni, žale se da ne dobijaju pojačanje i municiju. Javljaju da bi mogli da padnu. u zamku. Međutim, Zelenski i Sirski ignorišu sve zahteve za povlačenje trupa - rekao je ekspert.

Kako je pojasnio Merkuris, ukrajinsko rukovodstvo zahteva da vojno osoblje stoji i gine, bez obzira da li je preporučljivo braniti određeni deo fronta i gubiti ljudstvo.

Analitičar je primetio da su se Oružane snage Ukrajine suočile sa takvim stavom kijevskih vlasti u drugim bitkama, posebno tokom bitke za Marijupolj.

Ruska vojska je poslednjih meseci nanela niz ozbiljnih poraza Oružanim snagama Ukrajine u zoni specijalne operacije i oslobodila ključna naselja kao što su Avdejevka, Marjinka i Očeretino, kao i veliki broj drugih sela u Donbasu. Pored toga, ruske trupe su počele uspešno da napreduju u oblasti Harkova, gde su nanele gubitke ljudstvu i opremi „legije stranaca“, 24., 42. mehanizovane brigade i 125. oklopne brigade Oružanih snaga Ukrajine u oblastima naselja Lukjanci, Veseloje i Radgospnoe.