21.05.2024.

23:00

Foto: Tanjug/AP

Planeta

Putin poslao poruku u Iran! Stiže uoči Raisijeve sahrane

- Mi ćemo učiniti sve da se rusko-iranski odnosi nastave u tom pravcu, prenesite ove reči rukovodstvu Irananaglasio je šef ruske države.

Putin je takođe istakao da je iranski predsednik Ebrahim Raisi, koji je poginuo u padu helikoptera, bio pouzdan partner Rusije i da je s njim uvek bilo izvesno da će dogovori biti ispunjeni. Šef države je dodao da je Moskva spremna, ako bude potrebno, da pruži stručnu pomoć Teheranu u prilikom identifikovanja uzroka nesreće.

- Zaista, smrt predsednika Raisija je veliki gubitak, pre svega, naravno, za Iran, iranski narod, i molim vas da mi prenesete reči iskrenog saučešća u vezi sa ovom tragedijom našeg partnera. Raisi je bio veoma direktna, samouverena osoba. Pre svega, čovek koji se vodio nacionalnim interesima. Naravno, bio je čovek od reči i bilo je zadovoljstvo raditi sa njim - rekao je Putin.

Informer

Volodin ide na Raisijevu sahranu

Volodin je naglasio da će sutra rano ujutru odleteti u Teheran da učestvuje u ceremoniji ispraćaja Raisija.

Prema njegovim rečima, iranski predsednik je učinio mnogo za razvoju odnosa dve zemlje, a predsednik Državne dume je dodao i da će izvršiti Putinova uputstva i preneti saučešće.

- Moramo da podržimo partnere naše zemlje - zaključio je predsednik Državne dume.