24.05.2024.

18:00

Foto: Foto: EPA Images, Reuters

Planeta

Glavni Putinov špijun neće više da ćuti! Progovorio o atentatu na Fica, ali i još nekim naručenim napadima! Ovim je uzdrmao svet

Nariškin je istakao da planovi nalogodavaca napada na koncertnu dvoranu "Krokus Siti Hol" u Moskvi nisu ograničeni samo na Zajednicu nezavisnih država (ZND), u koju spada devet država bivšeg Sovjetskog Saveza, već da je "oblast njihovih operacija mnogo veća", prenosi TASS.

- Nedavni pokušaj da se ubije slovački premijer Robert Fico govori puno toga. On se ne dopada liberalnim elitama jer se usudio da zagovara nacionalne interese svoje zemlje i ljudi - rekao je Nariškin.

U zemljama ZND su države članice NATO, prema direktoru ruske Federalne službe bezbednosti Aleksandru Bortnikovu, povećale broj sajber napada.

- Primarno napadaju kompjuterske sisteme u javnoj, energetskoj, saobraćajnoj i bankarskoj industriji - naveo je Bortnikov.

Dvojica šefova obaveštajnih službi govorili su na Savetu šefova bezbednosnih i specijalnih službi država CIS u Biškeku, glavnom gradu Kirgistana.