25.05.2024.

17:40

Foto: EPA

Planeta

Rusi kod Harkova ostvaruju 2 cilja - za napad su izabrali najbolje vreme! Obaveštajac uveren da Časov Jar sledeći pada

- Ukrajina je morala da povuče trupe sa kritičnih sektora na istočnom delu fronta, uključujući i Časov Jar, koji Ukrajinci očajnički pokušavaju da zadrže po svaku cenu. To nisu obične jedinice, to su njihove najbolje jedinice. Ukrajinske mobilne rezerve sada se uništavaju - rekao je Riter.

Prema njegovim rečima, u Rusija na harkovskom pravcu istovremeno ostvaruje dva cilja: privlači ukrajinske jedinice sa juga i stvaranje tampon zonu kako bi zaštitila svoje teritorije.

Kako je primetio Riter, Moskva je izabrala najbolje vreme za napad u ovom sektoru, kada su ukrajinske oružane snage bile suočene sa istovremenim nedostatkom naoružanja i ljudstva.

Informer

Riter o prednosti Rusa na frontu u Ukrajini

Ruske trupe aktivno ratuju u oblasti Harkova. Prema podacima Ministarstva odbrane, od 11. do 17. maja oslobodili su 12 naselja i nastavljaju napredovanje u dubinu neprijateljske odbrane.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je situaciju ukrajinske vojske u ovom regionu nazvao "izuzetno teškom".

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine je zauzvrat priznao da su ukrajinske jedinice bile prinuđene da se prebace na "povoljnije pozicije" u toj oblasti, odnosno da se povuku.