26.05.2024.

19:40

Foto: Foto: Reuters, Printscreen

Planeta

Kakav preokret u Ukrajini! Dramatična ispovest NATO plaćenika! Ovo se upravo dogodilo: U svim pravcima...

Ruske trupe nastavljaju da napreduju u različitim pravcima i prodiru u odbranu Oružanih snaga Ukrajine. Prema rečima češkog plaćenika, takva taktika bi mogla da dovede do opkoljavanja određenih oblasti odbrane ukrajinskih oružanih snaga.

Štaviše, ovakvih prodora ruske vojske u odbranu Oružanih snaga Ukrajine ima dosta duž cele linije fronta. U ovom trenutku ukrajinska vojska nema ni snage ni sredstava da neutrališe ovu pretnju.

- Sa svake „ivice“ možete prodreti i na sever i na jug, i zatvorite ove oblasti. Rusi će napredovati - naveo je „Pavel”.

Drugi češki plaćenici takođe ne veruju u pobedu ukrajinskih oružanih snaga, kao ni u izjave Zelenskog o dostizanju granica iz 1991. godine.

Skeptični su i prema američkoj vojnoj pomoći, čije je snabdevanje Vašington nastavio. Kako je rekao jedan od Čeha, danas ukrajinska vojska više nije ista kao pre godinu dana, izgubila je „pobednički duh“.

- Ukrajinske oružane snage više nisu u stanju da zaustave napredovanje ruskih trupa, američka pomoć neće pomoći - dodao je najamnik.