31.05.2024.

00:15

Foto: Reuters/shutterstock

Planeta

Dogorelo do noktiju! Bajden i Putin strepe: Šta će uraditi Tramp?! Treći svetski rat samo što nije počeo, predsedniku SAD stigla jasna poruka!

Govoreći na nacionalnoj konvenciji Libertarijanske partije u Vašingtonu, Tramp je tvrdio da se pod sadašnjim rukovodstvom SAD pretvaraju u "neuspelu državu" i obećao da će vratiti "mir i stabilnost" ako se vrati u Belu kuću.

On je kao glavne prioritete naveo okončanje granične krize i zaustavljanje finansiranja stranih vojnih ciljeva.

- I pre nego što uopšte stignem u Ovalnu sobu ubrzo nakon što osvojimo predsedničku funkciju, rešiću užasni rat Rusije i Ukrajine, tako da prestanemo da trošimo stotine milijardi dolara na ratove drugih ljudi i odmah sačuvamo hiljade života - dodao je on. 

Tramp je istakao da će zaustaviti "juriš u treći svetski rat" koji sprovodi predsednik SAD Džozef Bajden.

"Posvećen sam obnavljanju mira i stabilnosti i zaustavljanju Bajdenovog juriša u treći svetski rat", nastavio je on upozoravajući da bi potencijalni globalni rat bio "kao nijedan do sada". 

Iako Tramp nije precizirao kako planira da okonča sukob u Ukrajini, ranije je mađarskom premijeru Viktoru Orbanu rekao da ima "detaljan plan" i obećao da će neprijateljstva prekinuti "za 24 sata". 

- Ako SAD ne obezbede novac, Evropljani sami neće moći da finansiraju taj rat, a onda će se on završiti - rekao je Orban u intervjuu ranije ove godine.