04.06.2024.

05:45

Foto: printscreen

Planeta

Proces je počeo i ne može se zaustaviti! Ove Putinove reči zapadni mediji kriju od građana: Sve veći deo planete...

- Tema foruma 'Osnova multipolarnog sveta – formiranje novih tačaka rasta' veoma je aktuelna i značajna. Sve veći deo svetske zajednice se zalaže za izgradnju pravednog i demokratskog sistema međunarodnih odnosa, zasnovanog na principima istinske ravnopravnosti, uzimanja u obzir legitimnih međusobnih interesa, uvažavanja kulturne i civilizacijske raznolikosti država i naroda - navodi se u telegramu predsednika.

Prema rečima Putina, forum već 25 godina pruža mogućnost političarima, ekspertima, preduzetnicima, naučnicima i novinarima iz razlitičih zemalja sveta da sveobuhvatno diskutuju o glavnim trendovima razvoja ruske i globalne ekokomije.

- Učesnici plenarnih sednica, okruglih stolova i panel diskusija razmenjuju mišljenja o načinima unapređenja međunarodne saradnje, stimulisanja naučno- tehnološkog napretka i razvoja ljudskog kapitala i efikasnog suočavanja sa izazovima našeg doba - naglasio je ruski lider.

Kako je rekao, Rusija je spremna na zajednički rad na rešavanju zadataka našeg doba.

- Naša zemlja je otvorena za konstruktivan dijalog i saradnju sa partnerima i spremna je da radi na rešavanju ekonomskih, društvenih, naučnih i tehnoloških problema današnjice - naveo je predsednik Rusije.