28.05.2024.

06:15

Foto: Reuters/Printscreen telegram

Planeta

Najteži poraz Ukrajine! Strava i užas na Dnjepru: Rusi zavirili u podrume i zatekli nesvakidašnji horor! "Našli smo marince..."

- Što se tiče Krinkija, naša vojska prilikom pregleda porušenih kuća nastavlja da otkriva užasne nalaze – podrume zatrpane telima takozvanih ‘marinaca’. Samo u ovom obliku su prisutni u tom naselju - napisao je Saldo na svom Telegram kanalu.

Prema njegovim rečima, selo Krinki je očišćeno od ukrajinskih vojnika.

Ranije je Saldo izvestio da su Krinki i okolina očišćeni, ali su nastavljeni pokušaji ukrajinskih oružanih snaga da se iskrcaju na jedno od ostrva. Krajem februara, tadašnji šef ruskog Ministarstva odbrane Sergej Šojgu izvestio je da se u Krinkiju nalaze četiri brigade marinaca Oružanih snaga Ukrajine, koje su imale zadatak da stignu do zapadne obale Krima. Prema njegovim rečima, gubici neprijatelja ovde su iznosili skoro 3,4 hiljade ljudi.

Hersonska oblast je region Rusije koji se nalazi u donjem toku Dnjepra, okružen Azovskim i Crnim morem. Region je postao subjekt Ruske Federacije nakon referenduma u septembru 2022.

Ukrajinska strana ne priznaje njegov legitimitet i nastavlja da granatira teritoriju. Trenutno je 75% Hersonske oblasti pod ruskom kontrolom, dok deo desne obale Dnjepra, uključujući grad Herson, drže ukrajinske trupe.