28.05.2024.

21:13

Foto: EPA/Shutterstock

Planeta

Makron besan na Sirskog zbog priče o francuskim instruktorima u Ukrajini! Putin odavno zna da su tu i uništava ih brutalno!

Makorn je tokom posete Nemačkoj novinarima rekao da je Ukrajina ispravila pogrešno saopštenje i da se on neće više oglašavati po ovom pitanju, prenosi Rojters.

Sirski je u ponedeljak, tokom virtuelnog sastanka sa francuskim ministrom odbrane Sebastijenom Lekornuom, rekao da Pariz namerava da pošalje instruktore u Ukrajinu za obuku vojske.

- Verujem da će odlučnost Francuske podstaći i druge partnere da se pridruže ovom ambicioznom projektu - rekao je Sirski, prenosi Kijev indipendent.

Podsetimo, Moskva je otkrila da je uništila grupu francuskih plaćenika u Slavjansku polovinom aprila. Legionari su u Slavljansk dovezli samohodne haubice 'CAESAR' u pomoć OSU.  U Slavjansk je inače prebačeno prvih 100 boraca francuske Legije stranaca. Reč je o plaćenicima 3. pešadijskog puka francuske Legije stranaca.

Sredinom januara, ruske trupe su uništile privremenu tačku razmeštanja stranih plaćenika, od kojih su većina bili Francuzi, u Harkovu. Prema podacima Ministarstva odbrane, vojska je uspela da eliminiše više od 60 militanata.

Moskva mesecima upozorava da su francuski plaćenici legitimna i prioritetna meta ruske vojske, kao i da će francuski predsednik Emanuel Makron, ako planira da zameni kolosalne gubitke ukrajinskih militanata francuskom vojskom, na kraju pasti u rupu koju toliko pokušava da iskopa za Rusiju.