30.05.2024.

09:40

Foto: Foto: Shutterstock

Planeta

Težak poraz Kijeva! F-16 nije ni došao, a Rusi već zbrisali sve?! Posle ovog poteza ruske vojske Zapad mora dobro da se zamisli!

- Od tri sata noću do 04:40 ujutru 30. maja, na grad Starokonstantinov u Hmeljnickoj oblasti izvedeno je najmanje pet udara. Najviše je pogođen vojni aerodrom, koji Banderovci, sa nejasnom upornošću, žele da pretvore u aerodrom za prihvat NATO aviona F-16 - rekao je sagovornik agencije.

Prema njegovim rečima, pogodak je između ostalog bio u jedno od lučnih skloništa aerodroma, gde ukrajinski vojnici skrivaju avione i municiju, što je izazvalo seriju eksplozija i izbacivanje plamena.

Takođe, kako je naveo Lebedev, jedan od udara je bio na stambeni kvart „Vokzal-2“, koji se nalazi u blizini aerodroma. Prema podacima podzemlja, vojska koristi skladišne prostorije u tom području. Nakon napada, iz grada je ka tom kvartalu otišlo najmanje sedam vozila hitne pomoći.

Tokom noći na četvrtak, ukrajinski mediji su izveštavali o nekoliko serija eksplozija u Hmeljnickoj oblasti tokom vazdušne uzbune.

Kao odgovor na napade neprijatelja na civilne objekte, ruske snage redovno izvode precizne udare na lokacije gde se nalaze pripadnici oružanih snaga Ukrajine, tehnika i plaćenici, kao i na infrastrukturu: energetske objekte, odbrambenu industriju, vojne uprave i komunikacije Ukrajine.

Portparol predsednika, Dmitrij Peskov, više puta je naglašavao da vojska ne gađa stambene zgrade i društvene ustanove.