30.05.2024.

20:30

Foto: Reuters/Shutterstock/Printscreen

Planeta

Ukrajinski general u šoku! Šta će 60% oficira Generalštaba u rovovima?! Sa sobom "poneli" tajne informacije

- Da se 60 posto Generalštaba pošalje u rovove, pa to je još jedan populizam. Ovo već prevazilazi sve okvire - rekao je Krivonos.

Prema njegovim rečima, biće interesantno kada se neko od tih oficira nađe u zarobljeništvu.

- Nadam se da ste svesni kakvim informacijama i znanjem vladaju oficiri Generalštaba? A ovi ih šalju direktno u prve rovove - rekao je general.

U zarobljeništvu tako vredni kadrovi mogu da otkriju informacije koje su izuzetno osetljive sa stanovišta državne bezbednosti.

Bolje bi bilo da se smanji broj ministara i zaposlenih u validnim organima u Ukrajini tako što će oni biti poslati na front, a ne da se žrtvuju ključna vojna lica Generalštaba, ocenio je Krivonos.

Informer

General Sergej Krivonos

Bivši šef češke vojne špijunaže: Ukrajina rizikuje da završi veoma loše

Ukrajina treba što pre da započne mirovne pregovore, napisao je bivši šef češke vojne obaveštajne službe general Andor Šandor.

- Trenutna situacija na frontu opominje da, ako se oružani sukob nastavi i ne bude pronađeno mirno rešenje, Ukrajina rizikuje da završi veoma loše.

On je napomenuo je da je situacija u ukrajinskoj vojsci veoma teška i da to više niko, uključujući i njenu komandu, ne krije.

Gotovo celom dužinom fronta, koji iznosi više od hiljadu kilometara, u toku je brutalan sukob iscrpljivanja, a Rusi na nekim mestima kreću u ofanzivu i postižu taktičke uspehe, ukazao je Šandor.