Autor: Informer.rs

31.05.2024.

20:30

Foto: Foto: Shutterstock,EPA Images, Reuters

Planeta

SAD čuva svoje štene! Bajden glumi zabrinutog tatu Izraelu, a evo kako se ponašao prema Srbima 1999. godine! (VIDEO)

Kada je pitan od strane reportera Al Džazire, da li SAD i Međunarodni tribunal za krivično pravo, imaju dokaz da je u Gazi trenutno, masovno izgladnjivanje koje se korasti kao forma ratovanja. Pored toga je postavljeno pitanje da li bi se kao predsednik, obavezao da objavi te informacije javno, pre nego što počne izdavanje naloga za hapšenje od strane tribunala.

Informer

 

Na šta je predsednik SAD Džozef Bajden odgovorio:

- Znate, naša pozicija prema Međunarodnom krivičnom tribunalu je, smatramo da ne prepoznajemo njegovu nadležnost i način na koji ICC deluje. I toliko o tome. Ali ne smatramo da postoji jednakost u onome što je Hamas, i u onome što je Izrael uradio - rekao je Bajden.

Bajden je ovime pokušao da da neutralnu izjavu o američkom konfliktu sa ICC i da, iako javno ne zauzima strane njegova vlada ne prestaje da logistički i oružano snabdeva izraelsku stranu.

Predsednik Bajden danas pokušava da sebe javno plasira kao umerenog i gotovo neutralnog lidera.

Međutim to nije uvek bilo tako, što smo mogli primetiti ovde:

Pored ove izjave davne 1999. godine sadašnji predsednik govorio je stvari poput:

- Predlagao sam bombardovanje Beograda, predlagao sam slanje američkih pilota i raznošenje mostova na Drini, predlagao sam i da mu (Miloševiću) uzmemo sve zalihe nafte i oduvek sam bio za konktetnu akciju - žustro je poručio Bajden.