02.06.2024.

10:30

Foto: Printscreen

Planeta

(VIDEO) Snimak koji je zapalio SAD i ceo svet! Komičar šokirao naciju, američkoj imperiji nije još dugo ostalo!

- Nalazimo se u imperiji koja propada, a naš zadatak je da pokušamo da ispravimo ovaj brod. Amerika je trenutno u kasnoj fazi imperije, i to je ono što smo mi danas - rekao je Smit.

Smit je dalje objasnio da se ove teme retko spominju u korporativnim medijima, uprkos tome što su SAD najmoćnija imperija u istoriji sveta.

- Mi smo globalna imperija, ali smo u veoma kasnoj fazi, sa svim karakteristikama takvog stanja. Koje su to karakteristike? Preterana ekspanzija vojne sile i ogromni dugovi. Nakon toga, kultura se pretvara u dekadenciju, što je razlog zašto su stvari gluplje nego ikad pre - navodi Smit.

 
$bp("Brid_17313470", {"id":"34926","width":"16","height":"9","video":"1667273"});

Ilustracija ovog stanja, prema Smitu, može se videti na paradama ponosa, gde su, kako je rekao, „dva muškarca koji udaraju zadnjicama jedan o drugog postali simbol borbe za prava.“ On tvrdi da to nije borba za prava, već dekadencija.

Poredeći sadašnju situaciju sa prošlim vremenima, Smit je istakao debatu između Vilijama F. Baklija i Gora Vidala kao primer visokog nivoa inteligencije, za razliku od današnjih rasprava između, recimo, Šona Hanitija i Dona Lemona.

- Nivo inteligencije je značajno opao. Najmoćniji ljudi koriste ove kulturne ratove da nas suprotstave jedne protiv drugni nas konstantno zavađaju u kulturnom ratu kako nikada ne bismo shvatili da imamo zajedničkog neprijatelja: Federalne rezerve koje uništavaju naše dolare - tvrdi Smit.

On kaže da se nijedan segment o tajnosti Federalnih rezervi ili CIA-e ne može videti na CNN.

Umesto toga, kako on kaže, korporativni mediji se fokusiraju na nevakcinisane, pristalice Trampa ili Bajdena, stalno sukobljavajući Amerikance jedne protiv drugih.

U zaključku, Smit je istakao da većina Amerikanaca želi samo da brine o svojoj porodici, ide na posao i bude deo zajednice.

- Ako bismo imali bolje medije u ovoj zemlji, oni bi bili usmereni na korupciju na vrhu - zaključio je Dejv Smit.