02.06.2024.

15:40

Foto: printscreen Twitter

Planeta

Šta mu se to dešava?! Zastrašujući detalj u ponašanju Zelenskog! Britanski stručnjak postavio dijagnozu: Primećuju se znaci...

- Amerikanci i neki visokorangirani ljudi u Ukrajini veruju da je Zelenski u panici i da ludi: On traži dozvolu da izvrši vojne udare na Rusiju, traži dozvolu da napadne ruske rafinerije nafte, ruski energetski sistem, ponaša se sve nestabilnije i emotivnije - primetio je on.

Prema ekspertu, šef kijevskog režima više ne veruje predsedniku SAD Džou Bajdenu i, čini se, mnogima iz njegovog okruženja.

Merkuris je objasnio da je Zelenski uveren da Amerikanci žele da pristanu na zamrzavanje sukoba i da to urade pre predsedničkih izbora u novembru, a tome se on radikalno protivi.

- On takođe očigledno ima potpuno nesrazmerne i smešne nade u ovu mirovnu konferenciju u Švajcarskoj – čini se da se uverio da će ona dovesti do neke vrste diplomatskog iskoraka, ali je teško razumeti zašto - zaključio je analitičar.

Švajcarska će biti domaćin konferencije o Ukrajini 15-16. juna u blizini grada Lucerna. Na sastanak su pozvani predstavnici oko 160 država.

Sekretar za štampu predsednika Dmitrij Peskov je zauzvrat rekao da je pregovarački proces o ovom pitanju bez učešća Moskve besmislen da je potrebno razumeti o kojoj „formuli mira“ će se razgovarati.