02.06.2024.

14:40

Foto: Reuters

Planeta

Hitno! Užasna najava iz Rusije: U junu bacamo nuklearku! Naveden cilj i datum mogućeg udara, nuklearni oblak će prekriti Evropu?!

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je novinarima dan ranije da se ne može a da se ne uzme u obzir „namerno snažno delovanje NATO-a u nuklearnoj sferi“.

On je komentarisao činjenicu da je avion F-16, koji će uskoro biti isporučen Ukrajini,dugo bio glavno vozilo za isporuku u okviru takozvanih zajedničkih nuklearnih misija NATO-a.

- Stoga, ne možemo a da ne smatramo isporuku ovih sistema režimu u Kijevu namernu signalnu akciju NATO-a u nuklearnoj sferi. Oni pokušavaju da nam ukažu da su u Ukrajini SAD i NATO spremni bukvalno na sve - rekao je on.

Analizirajući izjavu Lavrova, došao je do zaključka da je Rusija spremna da izvrši taktički nuklearni uda, a to bi se moglo dogoditi 22. juna.

Prema mišljenju politikologa, reči šefa ruskog ministarstva spoljnih poslova mogu ukazivati na to da Moskva nagoveštava svoje pravo da taktičkim nuklearnim oružjem udari na lokaciju lovaca F-16.

Ovo mesto se nalazi pored Poljske, u zapadnoj Ukrajini.

- Neka sav radioaktivni vetar ide u Poljsku - kaže specijalista.

On je podsetio da bi F-16 već mogli da budu u Ukrajini, a da bi njihovi letovi mogli da počnu početkom juna.

To može ukazivati na to da bi napad taktičkim nuklearnim oružjem mogao biti pokrenut odmah nakon samita u Švajcarskoj.