10.06.2024.

05:17

Foto: Shutterstock

Planeta

Šta rade ovi u Pentagonu?! Gore američki mediji! Vojska pojma nema kako Rusija zbunjuje najskuplje projektile!

"Rusija uspešno obara dronove i američke vođene projektile u Ukrajini pomoću sredstava za ometanje. Ovo bi trebalo da izazove zabrinutost u Pentagonu", navedeno je u članku.

Novinari su istakli da Rusija i Kina pomno prate razvoj visokopreciznog oružja u SAD i aktivno rade na sredstvima radioelektronskog protivljenja.

Istovremeno, sam Pentagon, prema podacima agencije, doživeo je neuspeh u svojoj strategiji REB-a. Ambiciozni istraživački programi još uvek ne donose američkoj vojsci ključna sredstva za ometanje.

"Nema smisla trošiti po sto hiljada dolara na svaki vođeni projektil Ekskalibur ako on ne može da pogodi cilj. Neprijatelji Amerike (Rusija i Kina) razumeju vrednost takvih tehnologija. Nakon početka sukoba u Ukrajini, to bi trebalo da razume i Amerika", zaključuju u Bloombergu.

Zapadni mediji su više puta ukazivali na efikasnost ruskih sredstava za radioelektronsku borbu. Tako je agencija Reuters pisala da su ruska sredstva za radioelektronsku borbu efikasna protiv bombi malog prečnika zemaljske baze (GLSDB), koje Ukrajina koristi.