04.06.2024.

21:54

Foto: Tanjug/Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Planeta

Da završimo ovaj posao! Šojgu na novoj dužnosti! Iznenada dobio specijalan zadatak od Putina!

- Moramo da vodimo računa o isplativosti proizvodnje i da obezbedimo da Ministarstvo odbrane dobije odgovarajuću opremu. Ovde je potreban nezavisni koordinator i to će biti sekretar Saveta bezbednosti - rekao je Putin u utorak na sastanku sa članovima vlade putem video konferencije.

Šef države je napomenuo da rad na nacrtu uputstva u ovoj oblasti mora da bude završen u bliskoj budućnosti. Putin je naglasio da je reč o prioritetnim zadacima odbrambene industrije.

- Molim vas da to uradite sutra, moje kolege i ja smo praktično razgovarali o ovom pitanju, a čini mi se da je potrebno da završimo ovaj posao - primetio je ruski predsednik.

Šojgu je postao sekretar Saveta bezbednosti 12. maja 2024. godine.

Informer

 

Pre toga je bio na čelu Ministarstva odbrane od 2012. godine. Putin je nakon predsedničke inauguracije postavio Andreja Belousova na funkciju ministra.

Šojgu bi prema Putinovim rečima na funkciji sekretara Saveta bezbednosti trebalo da vodi komisiju za vojno-industrijski kompleks pri predsedniku, a organizovaće i rad Federalne službe za saradnju sa inostranstvom.