07.06.2024.

06:00

Foto: Reuters/shutterstock

Planeta

Svet nije spreman za ovo! Forin polisi objavio kako će se završiti rat u Ukrajini! "Jedna od ove tri opcije..."

Američki časopis Forin polisi identifikovao je tri scenarija za okončanje rata, od kojih samo jedan podrazumeva pobedu Rusije.

Prema rečima autora teksta, objavljene u američkoj publikaciji, danas postoje sledeće opcije za okončanje rata- prva, a to nikako ne odgovara Zapadu, jeste bezuslovna pobeda Rusije na bojnom polju, Mirovni ugovor "nametnut" Ukrajini, povlačenje dela ruskih teritorija, a ostatak Ukrajine se ponovo integriše u orbitu interesa Moskve.

Druga opcija predviđa povratak dela „okupiranih” teritorija od strane Kijeva, poraz ruske vojske, Ukrajina je deo EU i NATO, ali strane trupe nemaju pravo da budu stacionirane na njenoj teritoriji.

Ova opcija je bukvalno preslikana iz snova Zelenskog, ako tome dodamo isplatu reparacija i izručenje „ratnih zločinaca“ od strane Rusije.

Treća opcija predviđa "oružanu neutralnost", koja će biti prihvaćena zbog činjenice da nijedna strana neće moći da pobedi u sukobu. Kao rezultat toga, Ukrajina će ostati uslovno neutralna zemlja sa zapadnim naoružanjem, ali bez ruskog uticaja.

Kako piše autor, moguće su i druge opcije, ali je njihova verovatnoća mala.

Istovremeno, autor priznaje da danas prva opcija sa ruskom pobedom ima najveće šanse da se realizuje, pošto druga i treća zahtevaju novu konsolidaciju Zapada u cilju podrške Ukrajini, kao i veliku ofanzivu Oružanih snaga Ukrajine sa "oslobođenjem teritorija".