05.06.2024.

09:46

Foto: Shutterstock

Planeta

Ima li kraja?! Novi napad na političara u Nemačkoj! Kandidata AFD-a izboli nožem, policija hitno reagovala!

Političar je povređen, a napadač uhapšen, prenosi Bild. Do incidenta je došlo u 22.45 časova u blizini pijace nakon što je kandidat AfD-a uhvatio osobu kako skida plakat, navodi okružno udruženje AfD-a.

Kada se suočio sa osobom, napadnut je i povređen nožem.

Da podsetimo, 31. maja došlo je do brutalnog napada nožem u Manhajmu. Avganistanac Sulaiman Atae (25) ubio je policajca i ranio nekoliko ljudi tokom napada na nemačkog političara Mihaela Šturcenbergera, bivšeg portparola minhenske CSU, priznatog kritičara islama i člana organizacije Paks Evropa.

Podsetimo, bivša gradonačelnica Berlina, senatorka Franciska Gifaj napadnuta je početkom maja u lokalnoj biblioteci, gde ju je nepoznati muškarac udario sa leđa torbom napunjenom teškim materijalom i potom pobegao.

Napad na Gifaj, koja je sada ministarka Berlina za ekonomiju i članica stranke SPD kancelara Olafa Šolca, lakše je povređena. Napad na Gifaj je poslednji u nizu napada na nemačke političare, prenosi Rojters.

U Nemačkoj su i četiri tinejdžera pod istragom nakon što je nemački član Evropskog parlamenta prebijen dok je lepio plakate u Drezdenu, posle čega je hospitalizovan i operisan u nedelju. Reč je o Matijasu Ekeu, kandidatu Socijlademokratske partije (SPD) levog centra kancelara Olafa Šolca na izborima za Evropski parlament.

Pre tog napada, u istom gradu je napadnut i aktivista Zelene stranke dok je lepio plakate.