Autor: Informer.rs

05.06.2024.

20:23

Foto: Facebook printscreen

Planeta

Agresivni psi rastrgli devojku na dan kad je trebalo da napuni 23 godine: Stravična sudbina mlađane Nikol će vas zalediti!

Na dan kada je trebalo da proslavi 23. rođendan, Nikol Mori su napali sopstveni psi u njenom domu u Limeriku u Irskoj, posle čega su ponovo pokrenute rasprave o tome da li zemlja treba da zabrani i tu opasnu rasu, piše Dejli mejl.

Kada su hitne službe stigle u Nikolin dom, zatekle su više agresivnih pasa. Jednog su morali da ubiju, a ostali su uhvaćeni i odvedeni na sigurno.

Nesrećna Nikol je konstatovana mrtva na licu mesta, a njeno telo je prevezeno u bolnicu na obdukciju.

Njena sestra Džolin objavila je na Fejsbuku: „Srce mi je slomljeno, i to na tvoj rođendan. Tako mi je žao Nikol, toliko te volim da sve izgleda kao ružan san'.

Istraga koja je u toku pokazaće zašto su psi napali svog vlasnika, a mesto događaja je ograđeno i zapečaćeno. Lokalni odbornik Brigid Tifi opisala je incident kao „užasan“.

- Razgovarao sam sa ljudima telefonom i svi su užasnuti. To je strašna priča. To se retko dešava rekla - je ona.

Ministarka za ruralna pitanja Heder Hamfris, koja je nedavno osnovala grupu za bolju kontrolu pasa, rekla je da je "zaprepašćena ovim šokantnim incidentom".

- Bila sam užasnuta i zgrožena kada sam jutros čula vest o ovoj mladoj ženi koju je divljački ubio pas. Moje misli i molitve su sa njenom porodicom.

- Istraga je u toku i važno je da utvrdimo činjenice o tome šta se dogodilo. Uporno sam upozoravao da je potrebno učiniti više kada je u pitanju kontrola pasa. Zato sam osnovala međuvladinu grupu, kojom predsedava penzionisani zamenik šefa policajca Džon Tvomi, koja će se baviti čitavom ovom oblasti - rekla je ona.

Ona je rekla da je zamolila grupu da pregleda listu zabranjenih rasa i razmotri da li Irska treba da sledi primer Velike Britanije i Severne Irske. U Irskoj postoji nekoliko zabranjenih rasa, uključujući nemačke ovčare, rotvajlere i razne bulterijere, kao i neke meleze.