06.06.2024.

13:55

Foto: Foto: Printscreen/Twitter

Planeta

Šok snimak sa linije fronta! Kako su Ukrajinci ovo uspeli?! Posada ruske "kornjače" zaboravila na jedan detalj, usledila žestoka kazna! (VIDEO)

Čak i dodatno "oklopljeni" tenkovi koji su prošli poboljšanja, kao što su takozvani tenkovi "kornjače", nemaju šanse protiv veštog pilota dronova, posebno ako posada tenkova zaboravi da zatvori otvor.

Ukrajinsko ministarstvo odbrane objavilo je snimak uništavanja ruskog tenka "kornjače" dronom. Reč je o tenku koji Rusi zovu "car-mangal", koji je prošao nadogradnju - čeličnu "ceradu" koja pokriva celu konstrukciju tenka, kako bi ga precizno zaštitila od udara dronova.

Ova improvizacija Rusa izrodila je nadimak "kornjača", ali nije prvi put da se koristi u ratu. Ipak, da bi ovaj dodatni oklop bio efikasan, posada tenka mora da se izoluje što je moguće bolje, uključujući i zatvaranje otvora. Što su u ovom slučaju posada zaboravila da uradi, navodi ukrajinsko ministarstvo. 

"Piloti dronova ne opraštaju takvu grešku", komentarisalo je ministarstvo u Kijevu slike objavljene na mreži X, na kojima se vidi kako ukrajinski dron precizno cilja uski otvor i diže tenk u vazduh.

Još jedan ruski tenk doživeo je istu sudbinu pokušavajući da pobegne ukrajinskim dronovima, međutim, nagazio je na minu, bio je oštećen, a zatim se zabio u drugo rusko oklopno vozilo na putu pre nego što je odleteo u vazduh.