07.06.2024.

00:21

Foto: Shutterstock/printscreen

Planeta

Posledice će biti stravične! Kremlj otkrio naredni korak Rusije! "Putin je sve rekao, spremite se..."

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da izjava ruskog predsednika Vladimira Putina o mogućoj isporuci ruskog visokopreciznog naoružanja drugim zemljama daje predstavu o neizbežnim posledicama isporuke zapadnog oružja Ukrajini, prenosi Interfaks.

- Ovo je veoma važna izjava, koja vrlo jasno govori da snabdevanje oružjem koje će ciljati nas ne može ostati bez posledica, a te posledice će sigurno nastupiti - rekao je on novinarima.

Peskov je odbio da navede regione ili konkretne zemlje u koje bi Moskva mogla da pošalje takvo oružje, uz napomenu da je "predsednik (Putin) rekao šta je hteo da kaže".

- Ovde je sve krajnje jasno i stoga ne treba nikakvo pojašnjenje - dodao je Peskov. 

Putin je dan ranije, u razgovoru sa glavnim urednicima stranih medija, rekao da Moskva razmatra pitanje asimetričnog odgovora na isporuke Ukrajini visokopreciznog zapadnog naoružanja za napade na rusku teritoriju.

- Ako neko smatra da je moguće da se takvo oružje isporuči u zonu borbenih dejstava da udari na našu teritoriju i da nam stvara probleme, zašto onda nemamo pravo da svoje oružje iste klase isporučujemo tim regionima sveta, gde će se vršiti napadi na osetljive objekte onih zemalja koje to rade u odnosu na Rusiju - rekao je ruski predsednik.