Autor: Informer.rs

07.06.2024.

09:38

Foto: Printscreen You Tube

Planeta

Policija zatekla jeziv prizor u šumi! Jedan od najbogatijih Poljaka pronađen mrtav

Kržanovski (54) je poslednji put viđen u četvrtak ujutru kad je napustio svoj dom u gradu Krostenki Vizni na jugoistoku zemlje i nestao.

- Porodica je obavestila policiju o nestanku u popodnevnim satima - rekao je Pavel Bučinjski iz štaba opštinske policije u Krosnu za TVN24.

Nekoliko desetina pripadnika policije i spasilačke službe tokom potrage za nestalim milionerom koristilo je pse tragače i dronove sa termovizijskom kamerom.

Telo nestalog milionera pronađeno je oko 1 sat u noći između četvrtka i petka u šumi nekoliko stotina metara od njegove porodične kuće.

- Potraga je bila komplikovana jer se uglavnom odvijala u području gusto obraslom žbunjem i visokom travom - rekao je Bučinjski.

Uzrok smrti prema navodima Gazete još nije saopšten.

Ko su braća Kržanovski? 

Braća Jerži i Adam Kržanovski osnovali su 1992. godine kompaniju "Novi Stil" koja je vremenom postala jedan od najvećih evropskih proizvođača kancelarijskog nameštaja.

"Novi Stil" je između ostalog proizvodio i sedišta za stadione Svetskog prvenstva u fudbalu koje se pre dve godine održalo u Kataru. Kompanija je 2023. godine proslavila ukupnu prodaju od čak 50 miliona stolica dok je iste godine zabeležila prihod od 310 miliona evra.

"Novi Stil" zapošljava nekoliko hiljada radnika.

Jerži Kržanovski i njegov brat našli su se 2021. godine na 57. mestu na listi najbogatijih Poljaka časopisa Forbs. Njihovo bogatstvo tada je procenjeno na 235 miliona evra.

Biznismen je 2016. godine optužen za korupciju, međutim, slučaj nikada nije došao do suđenja.

Telo poznatog francuskog biznismena Huberta Zisenisa, podsetimo, pronađeno je u utorak njegovom stanu u Parizu dok je pored njega bila supruga Aude de Tuin koja je davala znake života.