07.06.2024.

13:04

Foto: Printskrin/X/Донбасс Сегодня

Planeta

Ko je bio prisutan kada su američke rakete lansirane na Lugansk?! Hitno se oglasilo rusko ministarstvo odbrane!

Ruski državni mediji citiraju izjavu predsednika Vladimira Putina da ukrajinsko vojno osoblje ne može samostalno da upravlja raketnim sistemom "atakams", što implicira da je zapadno vojno osoblje moglo da bude prisutno u trenutku lansiranja projektila!

Tri osobe su poginule kada se srušio ulaz u višespratnicu usled udara "atakamsa", saopštila je pres-služba ruskog Ministarstva za vanredne situacije RIA Novosti. Povređeno je najmanje 35 osoba, od kojih dvoje dece od 8 i 16 godina i njima se pruža pomoć. Osim toga, oštećene su dve škole, tri vrtića, jedan fakultet i jedna zgrada univerziteta.

- U ovom trenutku, radnici Hitne pomoći su iz ruševina spasili sedam osoba i predali ih lekarima - izjavio je načelnik LNR Leonid Pasečnika.

Ambasador Ministarstva spoljnih poslova za zločine kijevskog režima Rodion Mirošnik upozorio je na mogućnost ponovnog raketnog napada na grad.

Ukrajinske oružane snage nedavno su počele da aktivno koriste rakete "atakms" za napad na naseljena područja Donbasa. Vlasti DNR prijavile su sličan napad krajem maja - neprijatelj je otvorio vatru na grad Mospino, koristeći municiju modifikacije MGM-140. Tada je oštećeno više od dvadeset kuća.