09.06.2024.

10:10

Foto: YouTube printscreen

Planeta

(VIDEO) Opkoljena Bela kuća! Digli Bajdenovu krvavu glavu, spaljuju američke zastave, situacija izmiče kontroli!

On i drugi demonstranti sa sličnim trakama uzvikivali su "Dole, dole okupacija!" dok je jedan demonstrant zapalio američku zastavu, a ostali su mahali palestinskim zastavama.

Kako su tenzije rasle, neki učesnici protesta su bacali predmete na rendžera Nacionalne službe parkova, uzvikujući "svinje, svinje!" i vandalizovali statue u Vašingtonu.

Demonstranti, noseći transparente s porukama da je Bajden na "pogrešnoj strani istorije", okupili su se ispred Bele kuće u subotu ujutro. Bezbednosne mere u bile su pojačane zbog planiranih demonstracija.

Demonstranti su mahali palestinskim zastavama, uzvikivali "Slobodna Palestina!" i držali transparente, pozivajući Bajdena da prekine podršku Izraelu.

Iako je protest započeo mirno, ubrzo je došlo do eskalacije, pa su neprijateljski nastrojeni demonstranti počeli da napadaju rendžere parka, uzvikujući "Je*i se, fašisto!" i "svinje, svinje, grok, grok!"

Mirniji učesnici protesta formirali su ljudski lanac oko Bele kuće, koji su nazvali "crvena linija naroda", aludirajući na Bajdenovu izjavu da Izrael nije prešao njegovu "crvenu liniju" u sukobu.

- Da te progone jauci sve dece koju bombarduješ - pisalo je na jednom transparentu.