09.06.2024.

16:40

Foto: Shutterstock/Reuters/ГУР МО, Public domain, via Wikimedia Commons

Planeta

Gori i od Azova! Rusi masakrirali okultnu jedinicu Ukrajine! Elitni borci zbrisani sa lica zemlje, njihova obuka ledi krv u žilama!

"Nedavno su ruske snage visokoeksplozivnom navođenom bombom izveli napad na položaje "Artanovaca" i poslali nekoliko njih u "Valhalu" (raj u nordijskoj mitologiji)", piše Cargrad.

Ovaj odred privlači najmotivisanije vojnike, koji sebe smatraju nosiocima sakralnog znanja i nadljudima. Pre bitke, vojnici se pripremaju na poseban način, koji uključuje čudne obrede, kao što je iskopavanje grobova i nošenje maski od petolitarskih boca.

Komandant "Artana" objašnjava da se vojnici sami zakopavaju kako bi prihvatili smrt i testirali svoju psihičku stabilnost, dok su obredi pred bitku poznati kao "prožarke".

"Metodika je uvedena u odred od strane osnivača, Viktora Torkotjuka. Pored ovih rituala, vojnici simuliraju povrede i uče veštine kao što su pucanje levom rukom i plivanje sa vezanim rukama i nogama", navodi Cargrad.

Međutim, iako su ovi rituali možda pomagali vojnicima da se suoče sa strahom od smrti, ne garantuju besmrtnost. Ranije je ruska vojska likvidirala jednog od lidera "Artanovaca", Valerija Rodionova, koji je poverovao u okultne ideje.

Ova jedinica je delovala uglavnom u području Krima, gde su se često susretali sa ruskom vojskom. Ipak, njihove akcije nisu uvek bile uspešne, što ukazuje na izazove sa kojima se susreću.

Portal Cargrad detaljno opisuje da su "Artanovci" često bili neuspešni u svojim operacijama i da su često postajali žrtve ruskih vojnih akcija.

Ove čudne prakse, koje su mešavina paganskih rituala i američkih psiholoških tehnika, ukazuju na složenost situacije na terenu i na to sa kim se ruska vojska suočava u Ukrajini.

"Uprkos tome, pravoslavna vera, koja je ključni deo identiteta ruske kulture, ostaje duboko ukorenjena u ruskom narodu, suprotstavljajući se ovakvim izopačenim praksama i kultovima smrti koji su zahvatili Ukrajinu", piše ruski portal.

Cargrad ističe da je borba protiv ovakvih jedinica deo šire borbe za očuvanje tradicionalnih vrednosti i vere u Rusiji.