09.06.2024.

17:10

Foto: Reuters

Planeta

Trese se Evropa! Putin poslao opasan signal Zapadu! Slagali su Rusiju, sada će dobiti najbrutalnij mogući odgovor!

- Ne sumnjam da su čuli. Ne sumnjam da će razumeti. Tamo još uvek ima ljudi koji znaju da analiziraju, a ne bave se samo eskalacijom da bi ugodili svom radikalnom biračkom telu uoči neke predizborne kampanje. Mislim da su razumeli i izvukli zaključke - naveo je ministar televiziji Rusija 24.

- To je apsolutno, kako kažu, simetričan odgovor. Ako naoružavate našeg neprijatelja, onda ćemo sami odlučiti kako da odgovorimo na vaše neprijateljske akcije - rekao je on, komentarišući signal koji Moskva šalje Zapadu.

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov je istakao da je laž da u Ukrajini nema francuskih instruktora.

- Pogledajte kako su se štrecnule naše francuske kolege. Premijer Francuske (Gabrijel Atal) je odjednom počeo da govori da mi (Francuska) nemamo instruktore tamo. To nije tačno. I oni to znaju - zaključio je on.

Kako je rekao predsednik Vladimir Putin, govoreći na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu, isporuke oružja Ukrajini podrazumevaju direktno učešće zapadnih zemalja u ratu protiv Rusije. U takvoj situaciji Moskva ima pravo da postupi na sličan način, između ostalog i da isporuči oružje dugog dometa zemljama koje se nalaze pod pritiskom, naglasio je predsednik. Prema njegovim rečima, to se neće desiti sutra, ali Rusija treba da razmisli o tome.