13.06.2024.

05:15

Foto: EPA

Planeta

Daj ruske pare! Zelenski napravio šokantan preokret! Promena taktike najavljuje krupne stvari, Nemci mu ne veruju: Neće uspeti...

"S obzirom na više nego tešku situaciju na frontu, Zelenski će sigurno pokušati da ubedi Šolca da pruži još veću podršku Kijevu. Ali to više nije lak zadatak. Kancelar sada poznaje Ukrajinca mnogo bolje nego pre dve godine. Njih dvojica imaju složen odnos, znaju kako da se ophode jedno prema drugom", piše nemački list.

List dodaje da je kancelar izgleda spreman da "pređe crvene linije" samo zajedno s liderima Francuske i SAD Makronom, kao i to da je na temu "taurusa" praktično isključio mogućnost da snabde kijevski režim ovim krstarećim raketama i pored velikih želja tamošnjeg režima za oružjem dometa od 500 km.

Malo je verovatno da se Vladimir Zelenski pomirio s ovim, ali sigurno neće pritiskati Šolca jer je shvatio da je to kontraproduktivno. Umesto toga, piše "Zidojče cajtung", pokušaće da umilostivi kancelara izjavama zahvalnosti, a u cilju da natera Olafa Šolca da "obezbedi da se zamrznuti ruski novac koristi za odbranu i kompenzaciju za ogromnu štetu koju su izazvali Rusi".