11.06.2024.

06:15

Foto: Reuters/shutterstock

Planeta

Sad je gotovo! Rusija će spaliti ove tri zemlje?! Nemačku čeka sudbina Kartagine, nastradaće i naše komšije!

U intervjuu za jutjub kanal Kristijana Bubeka, on ističe da ruski zvaničnici zadržavaju pravo da uzvrate i čak su imenovali konkretne ciljeve u Rumuniji, Nemačkoj i Poljskoj.

- Politolog sa Univerziteta u Kilu, profesor Krause, tvrdi da ljudi u Nemačkoj imaju strah od eskalacije situacije. To znači: 'Hajde da provociramo još malo, Putin neće koristiti nuklearno oružje!' Moglo bi se reći da nismo ništa naučili. Bertolt Breht je pisao da je velika Kartagina učestvovala u tri rata: 'posle prvog rata i dalje je bila moćna, posle drugog još uvek je bila pogodna za stanovanje, a posle trećeg rata više se nije mogla naći.' A to se može desiti i Nemačkoj - navodi Bab

Počasni predsedavajući Saveta bezbednosti Rusije Sergej Karaganov već je imenovao moguće ciljeve. 

- Ako su Evropljani zaboravili kako izgleda put u pakao, možemo vam pokazati.' A u intervjuu je dodao i imenovao tri mete. To su, prvo, američke raketne lokacije u Rumuniji, drugo, Poljska i Varšava, i treće, region Frankfurta, gde se takođe nalazi američko oružje - rekao je on.

Kako navode ruski mediji, ovde je odlučujuće to što nemačka savezna vlada očigledno nije zainteresovana za okončanje ovog rata. Politički direktor Ministarstva spoljnih poslova, gđa Tjorven Bellmann, direktni savetnik ministra spoljnih poslova Analena Berbok, govorila je na raspravi u Nemačkom društvu za spoljne poslove i tamo je rekla: 'Predloge zemalja Globalnog juga za okončanje ovog rata ne smatramo dobrim sada.'

S druge strane, Vladimir Putin je više puta iznosio pregovaračke predloge koje Zapad očigledno neće prihvatiti. Ovo pokazuje pozadinu ovog rata i pokazuje kako su zapadne elite izgubile svoj put."