Autor: Informer.rs

11.06.2024.

19:05

Foto: Shutterstock

Planeta

Oglasio se šef ruske Federalne službe bezbednosti: Ukrajinski nacisti pokušavaju da se infiltiraju u ruske gradove!

Šef Federalne službe bezbednosti,FSB i predsednik Nacionalnog antiterorističkog komiteta, NAC Aleksandar Bortnikov, izjavio je da Ukrajina, uz podršku zemalja NATO-a, pojačava napore da izvrši terorističke napade i sabotaže na teritoriji Rusije, saopštio je centar NAC-a.

Informer

 

- U svom govoru na sastanku NAC-a, predsednik NAC je istakao da neprijatelj, uz podršku Sjedinjenih Država i drugih zemalja NATO-a, pojačava napore da izvrši terorističke napade i sabotaže na teritoriji Rusije, pokušavajući da oslabe resursnu podršku ruske vojske i izazovu paniku Pokušaji neonacističkih oružanih formacija i diverzantsko-izviđačkih grupa da prodru u regione koji se graniče sa Ukrajinom, traju i vrbuju počinioce zločina , uključujući i radne migrante - saopštio je NAC.

Informer

 

Sastanak NAC-a bio je posvećen sprečavanju terorističkih pretnji u Centralnom federalnom okrugu i merama za povećanje njene efikasnosti u uslovima specijalne vojne operacije.

Sastanku su prisustvovali članovi NAC-a, generalni tužilac Rusije, opunomoćenici predsednika u federalnim okruzima, predsednici regionalnih antiterorističkih komisija.