12.06.2024.

06:15

Foto: Informer

Planeta

Udarno! Rusi na korak do odluke: Ova država će tući Ameriku Putinovim raketama?! Na pomolu nemilosrdan odgovor Moskve!

Kako je rekao u programu „Formula smisla“, Sjedinjene Države i njihovi saveznici iz NATO-a namerno eskaliraju situaciju u Ukrajini, snabdevajući ih oružjem i dozvoljavajući im da gađaju ciljeve unutar Rusije. Štaviše, Oružane snage Ukrajine udaraju isključivo po civilnim ciljevima, jer ne mogu da dođu do vojske.

Zato je, smatra Bužinski, predsednik Putin govorio o mogućnosti snabdevanja oružjem onih snaga koje nisu prijatelji sa SAD, i drugim zemljama koje snabdevaju Ukrajinu oružjem.

- Na primer, vlada Jemena. Da, tamo imaju dvojnu vlast. Ali, po mom mišljenju, imamo odnose sa obe vlade. Imamo odlične mobilne protivbrodske sisteme koji mogu potopiti brod bilo koje klase u Crvenom moru. Što da ne? - sugeriše on.

Kao što je poznato, jemenske grupe redovno pucaju na brodove u Crvenom moru iz zemalja koje su saveznici Izraela, uključujući vojne i civilne brodove SAD i Velike Britanije.

Prema rečima generala Bužinskog, zemlje NATO-a otvoreno pišu u svojim dokumentima da je Rusija za njih neprijatelj, sa kojim ratuju. Stoga nije jasno zašto dozvoljavamo izviđačkim avionima NATO-a iznad Crnog mora da se osećaju tako opušteno.

- Vredno bi bilo „prizemljiti“, počevši od bespilotnih letelica, zatim izviđačkih aviona. Možemo se umešati u rad satelitskih grupa. Zašto da ne? Oni navode rakete, oni učestvuju direktno u borbenim dejstvima protiv Ruske Federacije. U tom smislu, ne treba se stideti - zaključio je general.