12.06.2024.

13:40

Foto: Printscreen

Planeta

(VIDEO) Svet gleda i ne može da veruje! Šta su ovo Rusi uradili?! Na zarobljenom ukrajinskom tenku demonstrirali pravu revoluciju u ratovanju!

Prema grupi za praćenje otvorenih izvora Oriks, vizuelno je potvrđeno da su ruske snage zarobile šest ukrajinskih T-72AMT tenkova, ali stvaran broj može biti veći. T-72AMT predstavlja unapređenu varijantu tenka T-72A. Prvi primerak je predat ukrajinskim oružanim snagama 2017. godine.

Video počinje prikazivanjem pogleda unapred iz unutrašnjosti tenka. Kamera se zatim udaljava, otkrivajući da se taj pogled zapravo prenosi na displej u kacigi. Pored kacige, vidimo ruskog vojnika kako drži daljinski upravljač dok stoji na ivici polja. Izgleda kao da kupola tenka ima opciju kontrole iz prvog lica (FPV) ili da ceo tenk ima tu opciju.

Nakon toga, jedan od ruskih vojnika upravlja tenkom koristeći ručni daljinski upravljač.

U drugom kadru vidi se vojnik kako manevriše kupolom tenka koristeći daljinski upravljač.

Dodatno, video prikazuje dve osobe kako upravljaju tenkom koristeći kacige i daljinske upravljače sa određene distance; jedan verovatno vozi tenk, dok drugi verovatno kontroliše njegovu glavnu kupolu. Iz snimka nije jasno da li se bilo koje oružje na tenku može ispaliti daljinski.

Razlog zbog kog su odlučili da dodaju mogućnost daljinskog upravljanja ovom tenku nije potpuno jasan.