13.06.2024.

09:11

Foto: Printscreen

Planeta

(VIDEO) Opšta makljaža u parlamentu! Sevale pesnice u Italiji, poslanici obarani na pod!

Leonarda Dona iz Pokreta pet zvezdica drugi poslanici su odgurnuli i oborili na pod u haotičnim scenama u Donjem domu parlamenta, javili su italijanski mediji.

Debata se vodila o zakonu o takozvanoj diferenciranoj autonomiji regiona koji je predložila vlada premijerke Đorđe Meloni. Zakon daje regionima veća ovlašćenja, čemu se opozicija protivi.

Kada se o tome raspravljalo u Senatu pre mesec dana, došlo je do verbalnih sukoba između predstavnika. Ali sada su opozicioni parlamentarci iz Predstavničkog doma mahali italijanskim zastavama i pevali nacionalnu himnu.

Kada je Dono pokušao da preda zastavu ministru regionalne administracije, nekoliko poslanika je pojurilo ka njemu i počelo je guranje, pokazuje video snimak.

Ostalo je nejasno da li je Dono pao sam ili od udaraca, a predsednik doma je prekinuo sednicu i najavio da će o mogućim merama odlučiti kada pregleda snimak.

Govoreći za televiziju La7, Dono je rekao da je u bolnici i da čeka da ga lekari pregledaju nakon što je "primio mnogo udaraca".

- Ne mogu da verujem da se tako nešto dogodilo u Predstavničkom domu. Još uvek ne - rekao je Dono.