13.06.2024.

21:25

Foto: Reuters/printscreen

Planeta

(VIDEO) Ovo je zaledilo svakog Amerikanca! Đavo odneo šalu, strah i panika među političarima SAD i zvaničnicima NATO!

"Američki političari i zvaničnici NATO-a već dugo izražavaju zabrinutost zbog moći 'Kazanja' i drugih sličnih podmornica", navodi se u članku.

Kako je naveo novinar, zapadne zemlje zabrinjavaju vatrena moć i tehnologija smanjene uočljivosti podmornica projekta 885M "Jasen-M", a upravo takavo podvodno oružje se sada nalazi kod obala Kube.

Autor članka naglašava da je ove podmornice teško otkriti, a da nose najnaprednije teško naoružanje ruskih snaga, uključujući nove hipersonične projektile "Cirkon".

Nedavno su u luku Havane uplovili ruska nuklearna podmornica "Kazanj", fregata "Admiral Gorškov", tanker za snabdevanje "Akademik Pašin" i spasilački tegljač "Nikolaj Čiker".

Raznovrsna taktička grupa od četiri broda, uključujući i brodove za podršku, koja je u utorak vežbala upotrebu preciznog raketnog oružja u Atlantiku, posetiće luku Havane od 12. do 17. juna sa zvaničnim posetom. U planu ruskih mornara su sastanci sa komandantom kubanske mornarice i guvernerom Havane, kao i posete istorijskim i kulturnim znamenitostima.