14.06.2024.

22:36

Foto: Reuters

Planeta

Šok iz Poljske: Ne damo! Rusi u naletu, uzbuna u celoj Ukrajini! Hitno saopštenje ministarstva odbrane!

Genijalan ruski manevar kod Harkova! Ukrajinci upali u veliki broj kotlova: Ko je mogao, povukao se, ko nije...

Eksplozije nadomak Kijeva!

- Ukrajinski mediji su prijavili eksplozije na periferiji prestonice Ukrajine, nije bilo povređenih.

Jedina šteta koja je za sada zabeležena je u regionu Hmeljnicki gde je oštećen autobus i malo autobusko pristanište.

Informer

 

(VIDEO) Horor na poljskoj granici! Migranti izboli vojnika na patroli!

Antiterorističke vežbe u moskovskim školama su u toku

Pilot projekat uvođenja inovativnog sistema lične bezbednosti „Peresvet“ pokrenut je u četiri opštine Moskovskog regiona, saopštilo je Ministarstvo prosvete regiona.

- Ovaj sistem omogućava zaposlenima u obrazovnim ustanovama da blagovremeno prenose informacije o vanrednim situacijama na teritoriji obrazovnih organizacija Ruskoj gardi preko mobilne aplikacije, čak i u odsustvu interneta - navodi se u poruci .

Projekat je obuhvatio Orehovo-Zuevo, Domodedovo, Balašihu i Voskresensk.

Testiranje sistema biće završeno u avgustu.

Kriza! Amerikanci saterani u ćošak! Skot Riter: Zapad je na ivici rata, moramo hitno da se odlučimo!

Atentat na ruskog načelnika vojne jedinice

Automobil načelnika štaba jedne vojne jedinice eksplodirao je u Rostovskoj oblasti.

U oblasti vojnog grada u Rostovskoj oblasti eksplodirao je automobil načelnika štaba vojne jedinice Vadima Sobeskog.

Sobjeski je iskočio iz automobila zahvaćen plamenom, a onda je skoro odmah došlo do eksplozije. Prema preliminarnim informacijama, muškarac nije povređen.

Uzrok eksplozije trenutno nije poznat.

Šamarčina Amerikancima! Medvedev: Nećemo biti kolonija Zapada, to zaboravite!

Počela evakuacija pograničnih mesta!

Konstantnim granatiranjem sa strane Ruske Federacije sprovodi se obavezna evakuacija stanovništva u još osam naselja u okviru 10-kilometarske zone u Sumskoj oblasti.

Kako je saopšteno u oblasnoj upravi grada Sumi glavnog grada istoimene oblasti, u toku je evakuacija za sledeća naselja u zajednici Bilopil, Sohani, Novi Virki, Mirlogi, Gurinovka, selo Bublikove, Girine, Kandibine i selo Oleksenki.

Gradska uprava Sumija navela je kako se za ovaj potez opredelila zbog ubrzanog napredovanja ruske vojske na novootvorenim frontovima, koji su već ušli 30 kilometara u ukrajinsku teritoriju.

Podrhtava tlo oko Zaporožja! Objavljen novi plan ruske ofanzive!

Ubijen ruski civil u Kursku

Jedna osoba stradala je u ukrajinskom granatiranju pograničnog grada Sudža u Kurskoj oblasti, kuća i imanje u kome je lice stanovalo potpuno je zahvaćena plamenom, a za vatrogasne službe nisu dale informacije o dodatnoj šteti i da li ima još žrtava napada.

Patriot neće nigde!

Protivvazdušni sistem "patriot" koji je stacioniran u Poljskoj ne ide nikud, poručio je zamenik ministra odbrane te zemlje Cezari Tomčik komentarišući navode "Njujork tajmsa" da je predsednik SAD Džozef Bajden potpisao slanje drugog "patriota" u Ukrajinu.

"Poljska se nije saglasila s tim da prebaci raketnu bateriju u Ukrajinu. Poljski 'patrioti' brane poljsko nebo i ta činjenica se neće promeniti", napisao je Tomčik na Iksu.

Uzbuna u celoj Ukrajini!

Vazdušna opasnost proglašena je na celoj teritoriji Ukrajine u ranim jutarnjim časovima, a prema navodima ukrajinskih medija, eksplozije su odjekivale u Kijevskoj i Hmeljnickoj oblasti.
Televizija „Obščestveno“ javlja da su eksplozije odjekivale u gradu Starokonstantinov, iako nije precizirano šta su bile mete gađanja.
Sirene za vazdušnu opasnost širom Ukrajine oglašavale su se i tokom noći.

Valkira poletela ka Rusima, nastao haos! Vojska objavila dramatičan snimak: Znamo kad dolaze - po kretanju, po silueti! (VIDEO)

Saopštenje ruskog ministarstva odbrane!

Snage ruske PVO oborile su 87 ukrajinskih dronova iznad šest oblasti Rusije, od kojih 70 iznad Rostovske oblasti, saopštila je danas pres-služba Ministarstva odbrane Rusije.

Iznad Kurske i Voronješke oblasti uništeno je po šest dronova, po dva iznad Belgorodske i Kurske oblasti, a jedan dron je uništen iznad Krima, prenosi RIA Novosti.

Usled pada delova oborenih dronova u regionu Voronježa, pričinjena je manja šteta na skladištu za naftu koji se ne koristi, objavio je regionalni guverner Aleksandar Gusev na svom Telegram kanalu.

On je precizirao da su oko 3 sata po lokalnom vremenu dežurne snage protivvazdušne odbrane u okrugu Liskinski oborile šest bespilotnih letelica i da je tada skladište oštećeno.

Ranije je guverner Rostova Vasilij Golubev objavio da su snage protivvazdušne odbrane odbile masovni napad dronovima i da je poremećeno  snabdevanje strujom u Morozovskom okrugu, kao i da preduzimaju mere za obnavljanje snabdevanja korisnika.

Od početka napada Rusije na Ukrajinu u februaru 2022. godine Moskva gotovo svakodnevno saopštava o napadima ukrajinskih dronova na pogranične i centralne oblasti Rusije, kao i na Krim. 
 

Kolaps! Koga je ovo Ukrajina poslala u rat?! Jedna odluka paralisala celu državu, da li je neko uopšte mislio o ovome?!