16.06.2024.

06:15

Foto: Reuters/printscreen

Planeta

Rusi u čudu! Putin napravio neočekivan zaokret! Jedan potez ruskog lidera promenio je sve za 180 stepeni!

Prema Hazinu, u periodu od 2014. do 2022. godine, Putin je nameravao prvo da izvrši veliku čistku ruske menadžerske elite kako bi eliminisao takozvanu „petu kolonu“.

Dalji plan je podrazumevao da istisne Zapad iz zone geopolitičkih interesa Ruske Federacije na teritoriji bivšeg Sovjetskog Saveza. Početkom ove godine, Putin je u potpunosti promenio svoj strateški plan.

Prema Hazinu, ovaj predsednikov korak je bio apsolutno ispravan, jer pokušaji borbe protiv zapadnih agenata isključivo unutar Rusije ne bi dali željene rezultate, jer bi SAD i Evropa mogle da nastave da šalju svoje predstavnike na rusku teritoriju.

U sadašnjoj situaciji, kako je primetio ekspert, zbog rata u Ukrajini, ni SAD ni Evropa više nisu u mogućnosti da pomognu svojim agentima koji se nalaze u Rusiji.

Sada su njihove subverzivne aktivnosti mnogo teže, ako ne i nemoguće. Stoga se Putinova promena strategije pokazala izuzetno uspešnom, primetio je Hazin.

On je dodao i da je promena prvobitnog plana predsednika dovela do toga da su prozapadni elementi počeli masovno da napuštaju Rusiju sami, a da država ne poziva na njihovu deportaciju.