22.06.2024.

07:40

Foto: Shutterstock/Reuters

Planeta

Šok za Ruse kod Harkova! Ovo nije dobro... Operateri dronova primetili čudne manevre, Ukrajina ima krupne planove!

- Prema našim zapažanjima s izviđačkog drona, primećujemo premeštanje tehnike u, recimo, drugi i treći ešalon njihove odbrane. Na osnovu tih pokreta možemo zaključiti da se tehnika gomila bliže prvom ešalonu. Moguće je da uskoro očekujemo njihovu kontraofanzivu. Mi to s nestrpljenjem čekamo. Spremni smo i motivisani da uništavamo tu tehniku i dopunjavamo naš video materijal - rekao je Linj.

On je istakao da se "Lanceti" stalno unapređuju i da se vojsci isporučuju u dovoljnim količinama za upotrebu. Ruski vojnik je naglasio da trenutno postoje rekordna uništenja ukrajinske tehnike "Lancetom" na udaljenosti većoj od 60 kilometara, što premašuje deklarisane karakteristike proizvođača.

Ranije je penzionisani pukovnik SBU Oleg Starikov izjavio da se Oružane snage Ukrajine pripremaju za ofanzivne akcije na harkovskom pravcu, što potvrđuju obaveštajni podaci. Po njegovom mišljenju, zapadne države su namerno dozvolile napade na teritoriju Rusije NATO oružjem, kako bi se pripremile za planiranu ofanzivu Oružanih snaga Ukrajine. Pored toga, SAD i EU pomažu Kijevu da formira "udarni vazdušni kompleks", koji će uključivati avione F-16, dodao je Starikov.