22.06.2024.

12:24

Foto: AP/shutterstock

Planeta

Prelomni trenutak u ukrajinskom ratu! Putin uzima i ovo?! Jedan detalj u njegovom govoru zabrinuo je ceo zapadni svet!

- Znate, dan kada je ruski predsednik Vladimir Putin postavio svoje uslove za kraj rata je bio važan jer označava još jedan, da tako kažemo, prelomni trenutak u konfliktu. Sada će se situacija proširiti - istakao je on.

Prema rečima eksperta, zapadne zemlje se igraju vatrom, a njihovi napori ka eskalaciji situacije dovode do većeg sukoba i širenja njegove zone. Džonson je dodao da, ukoliko ove države sada odbiju mirovni plan Moskve, kijevski režim bi u budućnosti mogao izgubiti kontrolu ne samo nad Odesom, već i nad glavnim gradom Kijevom.

- Znate Putinov predlog - to je novi predlog. Sve se promenilo. On nije ništa rekao o Odesi, ostavio je Odesu van okvira rasprave, što je nešto o čemu se još uvek mogu potencijalno dogovoriti, ako Ukrajina prihvati ovaj predlog - zaključio je on.

U petak je ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa rukovodstvom Ministarstva spoljnih poslova izjavio da će Rusija odmah prekinuti vatru i izraziti spremnost za pregovore nakon što Kijev povuče trupe sa teritorija LNR, DNR, Hersonske i Zaporoške oblasti.