17.06.2024.

16:36

Foto: Foto: Shutterstock

Planeta

Stižu! Ovo je Putinov odgovor! Počinje iranski scenario usred Evrope! NATO savez nije spreman, da li su svesni u šta ulaze?!

- Ako Putin krene iranskim scenarijem, u slučaju dolaska makar francuskog 'Miraža' na front sa ukrajinske strane, tada ću poverovati da je ruska nacija makar nešto naučila, da mora pokazati zube. U suprotnom, pretvorićemo se u Indijance i progutaćemo radioaktivnu prašinu. Kada vidimo da su avioni stigli tamo, moramo sa govornice UN najaviti da će sigurno biti udar. Kao što je Iran uradio kada je napao Izrael. Kao što je Iran dva puta napao američke baze - kaže on.

Artamonov tvrdi da, ako Rusija upozori na takav udar, sve ostaje u okviru međunarodnog prava.

- Oni će, naravno, dići galamu, vriske, ali to će i dalje biti glas mira, a ne glas rata, jer je u tom slučaju bolje imati loš mir nego dobar rat. Oni će se zaustaviti. Ali, ako to ne učinimo danas, priznajemo sopstvenu slabost - rekao je ekspert.

On je istakao da Rusi obično ne preduzimaju ništa dok ne budu prisiljeni da se povuku do Moskve, kao u vreme Napoleona ili Hitlera, ali danas se može pretpostaviti da predsednik Rusije Vladimir Putin menja tu paradigmu.

- Izveli smo preventivni udar na koncentraciju nacista u Donbasu i uspeli da ih preduhitrimo. Preventivno smo oslobodili Krim u poslednjem trenutku. Uspeli smo da preduhitrimo nekoliko stvari. To nije logika koja je svojstvena našoj civilizaciji. Sada moramo preventivno da udarimo na njihove aerodrome, gde oni, prema svojoj kulturnoj paradigmi, dovode avione, ne na ukrajinske aerodrome, već na NATO, uz upozorenje da će to biti urađeno - dodao je ekspert.