22.06.2024.

11:30

Foto: Shutterstock/Printscreen

Planeta

Znate li šta je Rusija uradila?! General Krivonos srušio sve snove Ukrajinaca! Zelenski i ekipa ćute o ovome...

- Vidimo da veliki broj ukrajinskih dronova, koji stižu na front, često ne izvršavaju svoje zadatke jer je ruski radioelektronski rat snažan, a ruski dronovi su moćniji. Što se tiče njihove sposobnosti da se suprotstave ukrajinskom radioelektronskom ratovanju — ovde nije reč samo o količini, već i o kvalitetu i fleksibilnosti - istakao je on.

Prema Krivonosovim rečima, proces usavršavanja ukrajinskih uređaja koče neprofesionalizam i birokratija, dok je ruska industrija prešla na snažnu serijsku proizvodnju. Kako tvrdi general, samo u jednom danu Rusija lansira približno 1.200 bespilotnih letelica.

- Ovo je ozbiljan pokazatelj. Setimo se, pre pola godine broj je bio oko 200 ili 150, zatim je ta cifra počela da raste, a sada raste prilično snažno - konstatovao je oficir.

Ranije je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio da proizvodnja bespilotnih letelica u Rusiji pre početka specijalne operacije nije bila dobro razvijena, ali da je tokom borbenih dejstava taj jaz prevaziđen. Prema njegovim rečima, ruska vojna industrija je izdržala test specijalne operacije.

4o