21.06.2024.

00:15

Foto: Printscreen/telegram/AP/Shutterstock

Planeta

Ukrajinci gledaju i ne veruju! Ovo niko nikada nije doživeo! Vojnici progovorili o katastrofi kod Harkova! "Veoma je moćno..."

- Ponekad dronom letiš skoro naslepo. Ovde neprijatelj koristi veoma moćan sistem radioelektronske borbe, bez presedana, nešto što još nije viđeno u ovom ratu - rekao je on.

Zapadni mediji su više puta isticali efikasnost ruskih sredstava za radioelektronsku borbu. Na primer, list Njujork tajms pisao je da ove instalacije uspešno obaraju ukrajinske dronove, dok je Biznis insajder izvestio da ruske oružane snage uz njihovu pomoć ometaju američko visokoprecizno oružje koje se koristi u Ukrajini.

Prošle nedelje predsednik Vladimir Putin izjavio je da je Rusija primorana da pomera liniju fronta u Harkovskoj oblasti kako bi smanjila terorističke napade na Belgorod i druge naseljene tačke. Prema njegovim rečima, iako dubina od 10-15 kilometara ne lišava protivnika mogućnosti da izvodi napade dalekometnim sredstvima, ruske snage ipak uspevaju da pomeraju ukrajinske projektile od velikih naseljenih mesta na teritoriji Rusije.