Autor: Informer.rs

18.06.2024.

12:52

Foto: Shutterstock

Planeta

(VIDEO) Preokret na severu! Novi manevar u Libanu menja tok rata sa Hezbolahom!

Izraelska avijacija još uvek vrši vazdušne udare ne celokupnu južnu teritoriju Libana, time konstanto ulazeći i u njihov vazdušni prostor u cilju, kako se navodi, efikasnije borbe protiv Hezbolaha, koji je proteklih nedelja naneo ozbiljniju štetu izraelskoj vojnoj mehanizaciji.

Još jedna zgrada u Ajta aš-Šabu i druga infrastruktura u Šakri takođe su pogođene, dodaje u saopštenju izraelska vojska.

Pored toga grad Hanin u Libanu koji se nalazi svega 40 kilometara od izraelske granice postao je redovna meta izraelskih dronova.

Redovono granatiranje pograničnog mesta Kafr Kila libanskog grada koji se nalazi nadomak okupirane Golanske visoravni, prouzrokovalo je šumske požare čije suzbijanje traje još uvek.

Informer

 

Izraelska vojska je u zvaničnom saopštenju izjavila kako je posledica intenzivnog vazdušnog napada bila da su se borci Hezbolaha povukli osam kilometara unutar teritorije Libana.

Lider Hezbolaha Hasan Nasralah nije potvrdio izjave izraleske vojske, ali je rekao da su pomeranja trupa na bojnom polju uobičajena pojava.

Ministarstvo odbrane Izraela objavilo je zvaničan snimak bombardovanja uporišta Hezbolaha u Šakri.