Autor: Informer.rs

18.06.2024.

18:31

Foto: Printskrin video

Planeta

Histerija! Amerikanci prestravljeni ruskim letećim ponosom, priznali da mu ne mogu ništa!

"Militari voč magazin" izneo je detaljnu analizu ruskog vojnog aviona Su-34 koji ima sposobnost nošenja termobaričkih granata.

- Tokom prošle godine, Su-34 je privukao posebnu pažnju zbog efikasnosti upotrebe visokopreciznih vođenih bombi na ciljevima u Ukrajini, koje omogućavaju lovcima da gađaju ciljeve na udaljenosti od oko 70 kilometara ne samo konvencionalna municija, već i termobarične granate za efikasnije uništavanje ljudstva na utvrđenim pozicijama - navodi se u materijalu.

Primećuje se da bombe mogu da imaju mnogo veći nosivost od raketa koje se lansiraju iz vazduha, a da istovremeno koštaju manje. Autor dodaje da se smatra da je to lovac najdužeg dometa na svetu.

Informer

 

Lovac-bombarder Su-34 je dizajniran za uništavanje kopnenih  i vazdušnih ciljeva, infrastrukturnih objekata pokrivenih sistemima PVO i koji se nalaze na značajnoj udaljenosti od matičnog aerodroma.

Avion može da deluje pod neprijateljskom vatrom i elektronskim protivmerama danju i noću, u jednostavnim i teškim vremenskim uslovima.

Pres služba Ujedinjene avio-kompanije je dan ranije najavila predaju sledeće partije frontalnih bombardera Su-34 Ministarstvu odbrane.

Informer

 

Prema rečima generalnog direktora UAC Jurija Sljusara , korporacija povećava proizvodnju aviona.

Da bi to uradio, poboljšava tehnološke i poslovne procese, pronalazi dodatne rezerve za povećanje obima proizvodnje i privlači nove zaposlene u fabrike.

Na primer, u Novosibirsku je od početka godine angažovano više od 600 ljudi, dodao je Sljusar.