19.06.2024.

06:40

Foto: Russia today

Planeta

(VIDEO) Carski doček za Putina! Ceo svet gleda šta mu je Kim priredio! Scene grandiozne ceremonije u Pjongjangu obišle planetu!

Kako se može videti na snimcima iz Pjongjanga, doček ruskog lidera od strane severnokorejskog vođe Kim Džong Una bio je veličanstven.

Ovaj istorijski trenutak bio je ispunjen grandioznom ceremonijom ispred palate i prikazima prijateljstva između dve nacije.

Kim Džong Un je lično dočekao Putina, a sve je počelo intoniranjem himni obe zemlje. Nakon svečane ceremonije, lideri su se uputili u Kimsusan dvorac i započeli razgovore.

Glavne teme razgovora bile su međunarodna pitanja, obnavljanje humanitarnih veza prekinutih tokom pandemije korona virusa. Takođe, razgovarati su o ekonomiji, bezbednosti, saradnji na polju poljoprivrede i saobraćaja.

Podsetimo, Putin je u oči odlaska u Pjongjang odobrio nacrt Sporazuma o sveobuhvatnom strateškom partnerstvu sa Severnom Korejom koji namerava da potpiše na sastanku sa liderom republike Kim Džong Unom.

U delegaciji ruskog predsednika su, između ostalih, potpredsednici vlade, ministar odbrane Andrej Belousov, ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, predstavnici velikih ruskih kompanija kao što je „Roskosmos“.

Putin je doputovao sinoć u Pjongjang, a iz Severne Koreje odlazi u Vijetnam. Očekuje se da se na kraju posete Vijetnamu obrati medijima.

Severnokorejski lider posetio je Rusiju u septembru prošle godine, dok je Putin u Pjongjangu boravio 2000. godine.