19.06.2024.

16:10

Foto: Printscreen

Planeta

(VIDEO) Ovo ima i Srbija! Rusi spržili američke rakete! NATO u šoku, moderni PVO sistem demonstrirao svu svoju moć!

"Tokom specijalne vojne operacije, 'pancir' je dokazao svoju sposobnost da gađa skoro čitav spektar oružja za vazdušni napad koje koristi neprijatelj, kao što je 'atakams', koji važi za tešku metu", saopštila je pres služba.

Ranije je generalni direktor holdinga Oleg Rjazancev govorio o uspešnom uništenju krstareće rakete „storm šedou“ od strane „pancir-m“.

Pancir-S1" je raketni PVO sistem sa raketama zemlja-vazduh kombinovanog kratkog i srednjeg dometa. Sistem predstavlja najnoviju tehnologiju PVO odbrane.

U cilju osavremenjivanja 250. brigade, ali i jedinica PVO u celini, Srbija je iz Ruske Federacije nabavila hibridne raketno-topovske sisteme "pancir-S1E" dok je od Narodne Republike Kine kupila raketne sisteme srednjeg/velikog dometa FK-3.Oba sistema se nalaze na platformama točkašima, zahvaljujući čemu imaju povećane sposobnosti manevra, što je izuzetno važno u uslovima savremenog rata.

Hibridni raketno-topovski sistem 96K6 "pancir-S1E" je verovatno najsavremenije PVO sredstvo kratkog dometa koje se proizvodi u svetu. Svoje visoke karakteristike je potvrdio tokom operacije u Siriji, a i sada, u sklopu specijalne vojne operacije. Dakle, prošao je najjaču proveru u realnim borbenim situacijama iz kojih su izvučena i brojna iskustva.